De perfecte hanglamp kiezen voor boven je eettafel.

Gepubliceerd op 19 september 2024 om 08:40

Het kiezen van de juiste hanglamp voor boven je eettafel is essentieel voor het creëren van de juiste sfeer en functionaliteit in de eetkamer. Als eerst is het belangrijk om te bepalen welke sfeer je in huis hebt/wilt creëren. Hou je van harde materialen/contrast, ga je liever voor een zachte warme uitstraling of creëer je graag een vakantiegevoel in huis? Een hanglamp is vaak een belangrijk punt in de woning; het creëert een centrale punt boven je eethoek. Naast dat het belangrijk is hoe hij eruitziet is de functionaliteit; het goed uitlichten van de eettafel ook erg belangrijk!

Verschillende tafels, verschillende lampen…

Voor een Ronde Tafel:

  • Enkele Lamp: Een enkele hanglamp boven een ronde tafel kan een gestroomlijnde en elegante uitstraling creëren. Kies een lamp die qua grootte in verhouding staat tot de tafel en zorg ervoor dat deze voldoende licht verspreidt over het gehele oppervlak.
  • Ronde Lampenset: Voor een meer uitgesproken uitstraling kun je overwegen om een set van meerdere ronde hanglampen te gebruiken. Dit kan een speels en dynamisch effect toevoegen aan de ruimte, terwijl tegelijkertijd een gebalanceerde verlichting wordt behouden.

Voor een Rechthoekige of Ovale Tafel:

  • 2/3/5 Hanglampen: Bij een langwerpige tafel is het vaak het beste om meerdere hanglampen te gebruiken voor een gelijkmatige verlichting. Hang twee, drie of vijf lampen op gelijke afstand boven de lengte van de tafel voor een gebalanceerd en harmonieus effect.
  • Lampenset: Een alternatief voor meerdere individuele hanglampen is het gebruik van een lampenset die de lengte van de tafel volgt. Dit zorgt voor een gestroomlijnde en samenhangende uitstraling, terwijl tegelijkertijd voldoende verlichting wordt geboden voor de gehele eettafel.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een hanglamp voor boven je eettafel? We zullen hieronder een aantal leuke tips per stijl/sfeer met jullie delen!

Modern:        

Voor een moderne uitstraling kun je kiezen voor strakke en minimalistische hanglampen met een slank ontwerp en neutrale kleuren.

Industrieel:

Ga voor hanglampen met ruwe materialen zoals metaal en glas, met een vintage uitstraling voor een industriële look.

Bohemian:

Voor een bohemian sfeer kun je kiezen voor hanglampen met kleurrijke details, zoals franjes, kralen of etnische patronen, die een speelse en eclectische uitstraling toevoegen aan de ruimte.

Ibiza:

Voor een Ibiza-interieur is het belangrijk om te denken aan natuurlijke materialen, levendige kleuren en een ontspannen, bohemien sfeer met een zomerse vibe. Vooral een hanglamp met rotan of gevlochten materialen.

Japandi:

Voor een Japandi stijl kun je kiezen voor een eenvoudige hanglamp met een strak en ingetogen ontwerp, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe of metaal, past goed bij deze stijl. Het is ook belangrijk dat de hanglamp functioneel is en zacht, diffuus licht verspreidt om een rustige en sfeervolle ambiance te creëren. Een hanglamp met een Japanse of Scandinavische ontwerpinspiratie, zoals een papieren lantaarn of een geometrische metalen lamp, kan perfect passen binnen een Japandi interieur.

Wanneer je er niet uitkomt bij het kiezen van een hanglamp, je vragen hebt over je interieur en wel wat hulp kunt gebruiken kun je ons altijd vrijblijvend een berichtje sturen. We hopen jullie hiermee in ieder geval weer geïnspireerd te hebben!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.